Covid 19 iski jälleen – mitä nyt pitäisi tehdä?

Covid 19 iski jälleen – mitä nyt pitäisi tehdä?

Onko Covid 19 takana pahoja ihmisiä? Onko olemassa voimia, jotka haluavat hallita ihmiskuntaa rokotteiden avulla? Kysymykset voivat olla joillekin mielenkiintoisia, mutta niillä ei ole merkitystä jokapäiväisessä elämässäsi. Sinulla on elämäsi elettävänä ja se on Jumalan lahja sinulle.

Covid 19 on jättänyt jälkensä päivittäiseen elämäämme juuri nyt. Elämä on erilainen kaikkine rajoituksineen. Jumalan sanan yksinkertaiset perustotuudet toimivat kuitenkin aina. Ainoa mitä sinun täytyy tehdä elääksesi Jumalan siunauksessa, on harjoittaa ”perusasioita”.

Suurin hedelmä, joka voi koskaan tulla elämästämme, on rakkaus. Parasta, mitä voit tehdä tällä hetkellä, on jatkaa rakkaudessa vaeltamista. Kun suojelet itseäsi Covid 19:lta, kun noudatat ohjeita muiden suojelemiseksi, Jumalan rakkaus on sinussa. Meillä on usko Jumalaan, mutta ei ”taikauskoa”, joka sanoo, ettei meihin voi tarttua. Kristityn ei tulisi olla ylimielinen.

Jumalan sana sanoo, että Jumalan rakkaus on jo vuodatettu sydämeesi. Mutta sinun on itse vastaanotettava rakkautta, muuten sinulta puuttuu kyky rakastaa muita. Sinä rakastat muita samalla tavalla kuin itse tunnet olevasi rakastettu, arvostettu ja kannustettu!

Kirjoitan muistuttaakseni sinua. Lue 1 Kor. 13 ja mietiskele sitä. Pysähdy hetkeksi. Ajattele kuka todella olet.

1. Rukous on hieno mahdollisuus, jonka Jumala on meille antanut. Mutta se toimii vain, kun Jumala koskettaa sydämiämme rakkaudellaan. Rukous ilman rakkautta on vain ”melua”.

2. Profetiat ja profeetan palvelustehtävä ovat siunaus. Sana kuitenkin sanoo, ettei sillä ole väliä, kuinka paljon tiedämme Jumalan salaisuuksista ja mitä tulevaisuus tuo mukanaan, ellemme toimi rakkaudesta. Profeetan suurin tehtävä on nostaa esiin Jeesus Kristus ja hänen evankeliuminsa. Ennustaminen ei ole uuden liiton profeetan ensisijainen tehtävä. Profeetan sanoma on sama kuin kaikkien muidenkin saarnaajien – ilosanoma!

3. Uskon lahja on siunaus. Usko on luottamus Jumalaan, ei luottamus omaan hengellisyyteen. Usko muuttuu siunaukseksi vain yhdellä tavalla – rakkaudella, kiintymyksellä ja aidolla anteliaisuudella niitä ihmisiä kohtaan, joiden kanssa olemme tekemisissä.

4. Kristittynä sinulla on Jumalan luonne. Jumala on kaikkien lahjojen antaja. Sama anteliaisuus on uudessa luonteessasi kristittynä. Sinun ei koskaan tarvitse antaa mitään todistaaksesi olevasi tarpeeksi hyvä tai saadaksesi muiden hyväksynnän. Annat, koska rakastat. Edes marttyyrikuolemalla (olet valmis kuolemaan) ei ole merkitystä, ellei se perustu rakkauteen!

5. Turhautuminen ja ärsyyntyminen eivät kuulu uuteen luonteeseesi. Vaikka koetkin joskus jonkun ihmisen ”vaikeaksi”, kestät senkin. Asennoidut muihin ihmisiin luottavaisin mielin. Lähelläsi olevat ihmiset tuntevat olonsa rohkaistuksi. Osoitat aitoa kiinnostusta heitä kohtaan!

6. Et ole enää itsekeskeinen. Koska sinulla on uusi sydän ja uusi luonne, on luonnollista unohtaa itsensä. Ilosi on muiden palveleminen. Jumala on kutsunut sinut auttamaan muita heidän kutsumuksessaan.

7. Luonteesi on uskollisuus. Silloinkin kun mieli on alakuloinen, pysyt kutsumuksessasi, jossa voit aina levittää iloa, uskoa, toivoa ja rohkaisua ympärilläsi oleville ihmisille (myös seurakunnan jäsenille). Olet valo pimeydessä, levität toivoa ja lämpöä!

8. Elämä ei aina tunnu oikeudenmukaiselta. Mutta sinulla on suuri sydän antaa anteeksi. Et anna pettymyksen juurtua sydämeesi. Rakastat, ja lähteesi on Jumalassa, vaikka sinusta tuntuisi, että sinua kohdellaan epäoikeudenmukaisesti.

9. Tietomme ja ymmärryksemme ovat hyvin rajalliset. Mielemme tuskin käsittää edes pienen osan millainen Jumalan luonne on. Joskus paljon tietoa omaavat ihmiset ovat pöyhkeitä, ylimielisiä ja ylpeitä. Sinä et ole sellainen. Se ymmärrys, joka sinulla on Jumalasta, virtaa kauttasi rakkaudella. Olet lämmin, hellä, pehmeä ja huolehtiva. Olet kiitollinen kaikista kokemistasi siunauksista. Et ole ylpeä.

10. Sinun kauttasi Jumala ilmaisee rakkautensa ihmiskunnalle!

Suurin on rakkaus
Vaikka minä puhuisin ihmisten ja enkelien kielillä mutta minulta puuttuisi rakkaus, olisin vain kumiseva vaski tai helisevä symbaali.
Vaikka minulla olisi profetoimisen lahja, vaikka tuntisin kaikki salaisuudet ja kaiken tiedon ja vaikka minulla olisi kaikki usko, niin että voisin siirtää vuoria, mutta minulta puuttuisi rakkaus, en olisi mitään. Vaikka jakaisin kaiken omaisuuteni nälkää näkeville ja vaikka antaisin polttaa itseni tulessa mutta minulta puuttuisi rakkaus, en sillä mitään voittaisi.
Rakkaus on kärsivällinen, rakkaus on lempeä. Rakkaus ei kadehdi, ei kersku, ei pöyhkeile,
ei käyttäydy sopimattomasti, ei etsi omaa etuaan, ei katkeroidu, ei muistele kärsimäänsä pahaa,
ei iloitse vääryydestä vaan iloitsee totuuden voittaessa.
Kaiken se kestää, kaikessa uskoo, kaikessa toivoo, kaiken se kärsii.
Rakkaus ei koskaan katoa. Mutta profetoiminen vaikenee, kielillä puhuminen lakkaa, tieto käy turhaksi.
Tietämisemme on näet vajavaista ja profetoimisemme on vajavaista,
mutta kun täydellinen tulee, vajavainen katoaa. Kun olin lapsi, minä puhuin kuin lapsi, minulla oli lapsen mieli ja lapsen ajatukset. Nyt, kun olen mies, olen jättänyt sen mikä kuuluu lapsuuteen. Nyt katselemme vielä kuin kuvastimesta, kuin arvoitusta, mutta silloin näemme kasvoista kasvoihin. Nyt tietoni on vielä vajavaista, mutta kerran se on täydellistä, niin kuin Jumala minut täydellisesti tuntee. Niin pysyvät nämä kolme: usko, toivo, rakkaus. Mutta suurin niistä on rakkaus.

// Tom Lipkin 11.10.2020

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *